خواص کشمش برای کبد چرب: 14 خاصیت جادویی + مقدار و روش مصرف
خواص کشمش برای کبد چرب چیست؟ فیبر کشمش با کاهش یبوست و کمک به روده بزرگ برای دفع مدفوع به کبد کمک میکند تا سموم را به خوبی دفع کند. همچنین، کشمش سرشار از آنتی اکسیدانها است که این مواد در بدن برای محافظت از کبد در برابر آسیب سلولی و دفع سموم نقش کلیدی دارند. از دیگر فواید کشمش برای کبد چرب میتوان به غنی بودن از ویتامین C، مواد معدنی، کلیسم و پتاسیم، آهن، مس، منیزیوم، مواد مغذی گیاهی و قندهای طبیعی اشاره نمود که در سلامت، پاکسازی و درمان اختلالات کبد بسیار حائز اهمیت هستند. بنابراین، اگر کشمش را دوست دارید یا کلاً به سلامت بدنتان اهمیت میدهید، با ما در این مقاله از حاجی بادومی همراه باشید تا مزایای خوردن این میوه خشک غنی و سرشار از خواص را برایتان توضیح دهیم.
خواص کشمش برای کبد چرب
مزایا و خواص کشمش برای کبد چرب فراوان و عبارتند از:
1. کشمش سرشار از آنتیاکسیدان و مفید برای کبد چرب
آنتی اکسیدانهای کشمش از سلولهای کبد در برابر آسیب سلولی و استرس اکسیداتیو محافظت میکنند.
در کشمش آنتی اکسیدان وجود دارد که از بدن در برابر اثرات مخرب موادی به نام رادیکالهای محافظت میکنند. همچنین، آنها با دفع سموم از بدن به عملکرد کبد کمک کرده و سلامت آن را افزایش میدهند.
2. فیبر کشمش مفید برای کبد چرب
روده بزرگ با کمک فیبر به کاهش یبوست و به کبد در دفع سموم کمک میکند.
یکی از خواص کشمش برای کبد چرب فیبر موجود در آن است که با تحریک حرکات روده بزرگ و افزایش حجم مدفوع به دفع آن کمک خواهد کرد.
وقتی هم که دستگاه گوارش مدفوع را دفع میکند، خیلی از سموم و زایدات بدن از آن خارج خواهد شد که این خودش برای عملکرد کبد مفید است.
3. خواص کشمش برای کبد چرب با ویتامین C
مسلماً شما با مهمترین کارکرد ویتامین ث که همان تقویت ایمنی بدن است، آشنایی دارید.
اما ویتامین ث یک آنتی اکسیدان هم است که میتواند اثر رادیکالهای آزاد در بدن را خنثی کرده و به عملکرد کبد برای دفع سموم کمک کند. در نتیجه، این کارکرد ریسک بروز کبد چرب را کمتر خواهد کرد.
4. مواد معدنی کشمش برای کبد چرب
بدن ما و سیستم ایمنیمان برای عملکرد درست و دفع سموم باید خوب تغذیه شود. بنابراین، داشتن مواد معدنی غنی هم یکی از خواص کشمش برای کبد چرب است. به این صورت، شما میتوانید بدن و عملکرد کبدتان را تقویت کرده و از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری کنید.
5. آهن کشمش و سلامت کبد
تمام اعضای بدن ما از جمله کبد برای کارکرد درست احتیاج به دریافت اکسیژن و مواد غذایی دارند. در نتیجه، گلبولهای قرمز و خون باید به اندازه کافی در بدن باشند. در کشمش هم به اندازه کافی آهن وجود دارد که بخش قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن را تامین کرده و به خونسازی کمک میکند.
6. ویتامین B کشمش مفید برای کبد چرب
یکی از مهمترین خواص کشمش برای کبد چرب گروههای ویتامین ب در آن است. اما این ویتامینها چه فایدهای برای کبد چرب دارند؟
ویتامینهای گروه ب در بدن ما غذا را به انرژی تبدیل و به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکنند. این عملکرد برای کبد چرب مفید است و میتواند به درمان آن کمک کند.
7. خواص کشمش برای کبد چرب و درمان اختلالات کبد
در کبد آنزیمهایی وجود دارند که فعالیت اصلی کبد برای سم زدایی بر عهده آنها است. این آنزیمها برای فعالیت درست هم احتیاج به مواد معدنی مغذی دارند. یکی از خواص کشمش برای کبد چرب هم تامین این مواد معدنی است که به عملکرد این آنزیمها کمک و از بروز اختلالات مربوط به کبد چرب جلوگیری میکند.
8. پتاسیم کشمش مفید برای کبد چرب
در اگر آب در بدن حبس شود و تنظیم مایعات به هم بخورد، به کبد فشار میآید که ریسک بروز کبد چرب را در آن بیشتر میکند. اما در کشمش پتاسیم وجود دارد که یک عملکرد آن تنظیم تعادل مایعات در بدن است و به این صورت، ریسک بروز کبد چرب را پایین میآورد.
9. کلسیم کشمش و سلامت کبد
یکی از مهمترین خواص کشمش برای کبد چرب داشتن کلسیم است. کلسیم کشمش فعالیت سلولها را تنظیم و به کاهش التهاب در بدن کمک میکند. این عملکرد خودش از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و ریسک بروز کبد چرب را کاهش میدهد.
10. کشمش سرشار از منیزیم و مفید برای کبد چرب
منیزیم که در کشمش وجود دارد، میتواند به بدن در تنظیم سطح متعادل قند خون کمک کند. این مسئله برای کبد چرب بسیار مهم است، زیرا به هم خوردن تعادل قند خون، ریسک بروز کبد چرب را بالا میبرد.
11. خواص کشمش برای کبد چرب و کاهش وزن
قندی که در کشمش وجود دارد از نوع طبیعی و غیر مصنوعی است. بنابراین، این قند به تدریج در خون آزاد میشود و به تنظیم قند خون کمک میکند. این مسئله برای کنترل و کاهش وزن هم مفید است.
هر چقدر که چربی بدن کمتر باشد، روی کبد فشار کمتری بوده و ریسک بروز کبد چرب کمتر خواهد شد. بنابراین، خواص کشمش برای کبد چرب در کاهش وزن موثر است.
12. کشمش سرشار از مس و مفید برای کبد چرب
مس دو عملکرد مهم در بدن دارد. از یک طرف، مس همراه با آهن به تولید گلبولهای قرمز و خونسازی کمک میکند و از طرف دیگر هم سیستم ایمنی را تقویت میکند. بنابراین، این دو عملکرد هر دو به نوبه خود به کبد کمک کرده و ریسک بروز کبد چرب را در بدن کاهش میدهند.
13. خواص کشمش برای کبد چرب با دارا بودن قندهای طبیعی
یکی از خواص کشمش برای کبد چرب داشتن قندهای طبیعی آن است. وقتی قندهای طبیعی کشمش را میخورید، آنها بر خلاف قندهای مصنوعی به تدریج وارد خون میشوند و قند خون را ناگهانی بالا نمیبرند. این برای سلامت کبد مهم است، زیرا از تجمع چربی در آن جلوگیری کرده و ریسک بروز کبد چرب را کاهش میدهد.
14. مواد مغذی گیاهی کشمش برای کبد
در کشمش مواد مغذی گیاهی به نام فیتونوترینت وجود دارند که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند. در نتیجه، اگر مبتلا به عارضه کبد چرب یا در ریسک آن باشید، این مواد میتوانند التهاب آن در بدن را کاهش دهند و به درمان کبد چرب کمک کنند.
برای درمان کبد چرب کشمش بهتر است یا مویز؟
برای درمان کبد چرب، هم خواص کشمش برای کبد چرب و هم مویز مشابه و هر دو گزینههای مناسبی هستند. اما مهم این است که از کیفیت بالا و خواص آنها آگاه باشید تا بیشترین بهره را از آنها ببرید.
میزان مصرف کشمش برای درمان کبد چرب
درست است که فواید کشمش برای کبد چرب خوب هستند. اما باید مصرف آن را در حد متعادل نگه دارید و بیش از حد مصرف نکنید. برای همین، میزان مناسب مصرف کشمش برای درمان کبد چرب معمولا ۳۰ تا ۴۰ گرم در روز است.
مضرات کشمش برای کبد چرب: آیا کشمش برای کبد چرب ضرر دارد؟
اگر کشمش را به میزان مناسب مصرف نکنید، نه تنها از خواص کشمش برای کبد چرب بهرهمند نمیشوید، بلکه ممکن است مضرات آن هم شامل شما شوند. برای مثال، افزایش قند خون، چربتر شدن کبد، افزایش وزن و مشکلات گوارشی میتواند نتیجه مصرف بیش از حد کشمش باشد.
روش مصرف کشمش برای بهبود کبد چرب
برای بهبود کبد چرب، باید روزانه 30 تا 40 گرم کشمش را در رژیم غذایی خود قرار دهید و آن را به عنوان میان وعده مصرف کنید. بهتر است کشمش را همراه با مغزیجاتی مانند گردو مصرف کنید تا از خواص آن و جذب مواد معدنی بیشتر بهترین استفاده را ببرید.
روشهای گنجاندن کشمش در رژیم غذایی برای درمان کبد چرب
برای گنجاندن کشمش در رژیم غذایی و استفاده از خواص کشمش برای کبد چرب میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
کشمش خیس کرده و آب کشمش برای کبد چرب
کشمش را برای چند ساعت یا از شب تا صبح در آب خیس کنید و آب آن را نیز بنوشید تا مواد غذایی آن بهتر جذب بدن شوند.
مصرف کشمش در وعده صبحانه
میتوانید کشمش را به بلغور جو دوسر، ماست یا سالاد میوه اضافه کنید.
استفاده در دسر و شیرینی
کشمش را به کیکها، کوکیها یا دسرهای خانگی اضافه کنید تا طعم بهتر و خواص بیشتری داشته باشند.
مصرف کشمش در کنار سایر آجیلها و مغزها
کشمش را با گردو، بادام یا پسته ترکیب کرده و بهعنوان میانوعده یا بخشی از رژیم غذایی روزانه مصرف کنید.
افزودن کشمش به سالاد
کشمش را به سالاد سبزیجات یا سالاد میوه اضافه کنید تا طعم شیرین و خواص آن وارد بدن شود.
نخود و کشمش برای کبد چرب
ترکیب نخود و کشمش میتواند به عنوان یک میانوعده مغذی، به کاهش التهاب و سموم در کبد و بهبود وضعیت عمومی بدنتان کمک کند.
خواص آب کشمش برای کبد چرب: پاکسازی بدن با آب کشمش
آب کشمش به دلیل داشتن فیبر و آنتیاکسیدانها به دفع سموم از بدن کمک کرده و عملکرد کبد را تقویت میکند. این ویژگیها به پاکسازی کبد چرب و بهبود هضم غذا کمک میکنند.
طرز تهیه آب کشمش برای کبد چرب
برای تهیه آب کشمش و بهرهمند شدن از خواص کشمش برای کبد چرب، ابتدا 150 گرم کشمش شستهشده را به 2 لیوان آب جوشیده اضافه کرده و 30 دقیقه با شعله کم بپزید.
سپس، بگذارید 24 ساعت خیس بخورد. بعد از آبکش کردن، آب آن را دوباره گرم کرده و هر روز صبح به صورت ناشتا مصرف کنید.
نکات مصرف معجون آب کشمش
برای مصرف آب کشمش اول آن را گرم کرده و به صورت ناشتا میل کنید. سپس، نیم ساعت بعد صبحانه بخورید. برای درمان کبد چرب هم باید این معجون را هر ماه در ۴ روز متوالی مصرف کرده و هر دو ماه یک بار این پروسه را تکرار کنید.
سوالات متداول در خصوص خواص کشمش برای کبد چرب
در رابطه با خواص کشمش برای کبد چرب شاید این سوالات را داشته باشید:
آیا میوه خشکها از جمله کشمش برای درمان کبد چرب مفید هستند؟
بله. میوههای خشک به همراه کشمش خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند و میتوانند به کبد برای دفع سموم و کاهش التهاب کمک کنند.
برای بهرهمندی از خواص کشمش برای کبد چرب چه میزان کشمش مصرف کنیم؟
برای استفاده بهینه از خواص کشمش برای کبد چرب باید حواستان باشد که در خوردن آن زیادهروی نکنید. بنابراین، بهتر است که در روز بیش از ۳۰ تا ۴۰ گرم از آن را مصرف نکنید.
آیا مویز برای کبد چرب ضرر دارد؟
خیر. در صورتی که مویز را به میزان مناسب مصرف کنید، تنها برای کبد چرب مضر نیست، بلکه آنتی اکسیدانهای آن میتوانند به سم زدایی و رفع التهاب کبد چرب هم کمک کنند.
کشمش برای کبد چرب و لاغری مزیت یکسانی دارد؟
بله. اگر کشمش را جایگزین شیرینیهای ناسالم کنید، میتواند به کاهش وزن کمک کند. هر چقدر هم که وزن کمتر باشد، فشار کمتری روی کبد خواهد بود. در نتیجه، خواص کشمش برای کبد چرب و لاغری با همدیگر ارتباط داشته و مزیت یکسانی دارند.
منبع: sweetishhill
- خواص دمنوش بابونه: 28 فایده شگفت انگیز + طرز تهیه...
- خواص دمنوش آویشن: 32 خاصیت جادویی بر سلامتی + طرز...
- خواص دمنوش اسطوخودوس: 23 تاثیر بینظیر + عوارض و نحوه...
- خواص دمنوش زعفران: 33 فایده بی نظیر بر سلامتی +...
- خواص گردو برای زنان: 25 تاثیر طلایی بر سلامتی +...
- خواص سویا آجیلی برای سلامت زنان، مردان و کاهش وزن...